Wie houdt er nou niet van chocolade. Er is dan ook niks beter na een gezellige maaltijd dan een simpele maar super smaakvolle chocolademousse.
![](https://mabalife.nl/wp-content/uploads/2022/09/Mousse-300x300.png)
Chocolade mousse
Ingrediënten
- 150 gr Pure chocolade 78% of hoger
- 3 Eiwitten
- 100 gr Witte basterdsuiker
- 250 ml Slagroom
Instructies
- Hak de chocolade in stukken. Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten al roerend au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water.
- Splits de eieren. Klop de eiwitten in ongeveer 5 min. stijf. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen.
- Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ongeveer 3 min. stijf.
- Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom. zodra dit is opgenomen spatel je de opgestijfde eiwitten er door. Klop niet te lang door anders klop je de lucht uit de eiwitten.
- Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.