Oliebollen

Rating: 0.00
(0)
december 31, 2022

Oliebollen

Al generaties lang maken wij de oliebollen volgens dit recept.
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 1 uur

Equipment

  • 1 Grote beslagkom/emmer Voor het mixen.
  • 1 Ijslepel Voor het scheppen van je porties.
  • 1 Diepe pan Voor het bakken.

Ingrediënten
  

  • 300 gr Krenten/rozijnen
  • 100 gr Gist
  • 1 kg Patentbloem
  • 2 Appels
  • 150 ml Bier
  • 200 ml Halfvolle melk
  • 300 ml Water
  • 1 Ei
  • 0,5 eetlepel Zout
  • 0,5 eetlepel Suiker

Instructies
 

Het beslag

  • Laat de avond voor het bakken de rozijnen en krenten wellen in water.
  • Doe de bloem in een grote beslagkom of emmer.
  • Meng het zout goed door de bloem.
  • Los de gist op in lauwwarme melk en water.
  • Voeg geleidelijk het gistmengsel toe aan de bloem terwijl je mixt.
  • Voeg het ei en de suiker toe.
  • Voeg beetje bij beetje het bier toe aan het beslag en mix goed.
  • Voeg de appelblokjes, krenten en rozijnen (drooggedept) toe en mix tot alles goed gemengd is en het beslag plakkerig en luchtig is.
  • Laat het beslag anderhalf uur rijzen op een warme en vochtige plek.

Het bakken van de oliebollen

  • Verhit zonnebloemolie in een diepe pan tot ongeveer 180 graden.
  • Schep voorzichtig een kleine hoeveelheid beslag op een lepel en schuif deze met een tweede lepel voorzichtig in de pan met olie.
  • Laat de oliebol bakken tot deze aan beide kanten goudbruin is en zelf omdraait in de pan. Controleer indien nodig met een vork of de oliebol gaar is.
  • Schep de oliebollen uit de pan en laat ze uitlekken.

Notities

Serveer de oliebollen met poedersuiker en geniet ervan! Eet smakelijk!
Auteur: MaBaLife
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Oliebol, Oudjaarsdag, Suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Copyright © 2022 MaBaLife
Close